null

20 пъти по-бърза инвентаризация и възможност за проверка на наличности в реално време

Решенията за инвентаризация, базирани на принципа на радиочестотната идентификация (RFID) ускоряват процеса, позволяват по-чести проверки, спестяват ви време и работна сила.

 

Как работят RFID системите за инвентаризация

Системите се състоят от RFID етикети или тагове, мобилен скенер и специализиран софтуер за обработка на информацията.
На всеки обект, еднократно, поставяте етикет с микрочип и уникален номер. При инвентаризация насочвате мобилния скенер по посока на обектите (стоки, техника, оборудване и всякакъв вид активи). Той разчита информацията от етикетите, препраща я на софтуера, който я обработва и я изпраща на вашия счетоводен софтуер или ERP система.

 

Какви са ползите за вашия бизнес от инвентаризацията с RFID

Спестявате време. 20 пъти по-бърза е инвентаризацията с RFID система. Мобилният скенер прочита десетки тагове в секунда и то без да има пряка видимост към всеки един от тях. Максималното разстояние, на което работи ефективно може да достигне 6-7 метра.

Намалявате разходите, злоупотребите и кражбите. Отделяте за инвентаризация 5 до 10 минути, а не ден – два, затова я правите по-често. Така винаги знаете с какви стоки разполагате, какво трябва да се добави, защото не е в наличност. Правите внезапни проверки и по този начин възпирате персонала от извършване на евентуални злоупотреби.

Осигурявате по-добро обслужване на клиентите. Никога не оставате без най-търсените от клиентите ви стоки. Наясно сте със състоянието на вашите дълготрайни активи, което ви осигурява непрекъснат работен процес.

 

Какви обекти са подходящи за инвентаризация с RFID системи

Дълготрайни активи: машини, офис оборудване, медицинска техника, магазинно оборудване, инструменти.

Бавнооборотни стоки и ценни предмети: дрехи, бяла и черна техника, музикални инструменти, бижута, луксозни стоки, картини, статуи, музейни експонати.

Книги и документи.

Създадохме RFID системите, за да облекчим ежедневната работа на множество фирми в сферата на търговията на едро и дребно, здравеопазването, администрацията, банките и финансовите институции, образованието, туризма, производството, организацията на събития и забавления, библиотеките и музеите.

Ако имате въпроси или искате да оптимизирате работата си с RFID системата за инвентаризация, свържете се с нас . На ваше разположение сме.