Ефективно управление на дълготрайни активи на учебни заведения и библиотеки, предотвратяване на злоупотреби и по-добро обслужване на читателите.

 

Управление на дълготрайни активи

Цялата материална база на едно учебно заведение подлежи на периодична инвентаризация, която може да продължи с дни. Освен ако не се приложи RFID решението за инвентаризация.
То е с 20 пъти по-бързо, спестява време и физически усилия и ви позволява винаги да знаете къде се намира даден актив – карти, чинове, експонати, техника и др.

 

По-ефективна организация на работата в библиотеката и подобрено обслужване на читателите

При инвентаризацията и организацията на работния процес в библиотеките RFID технологията е от изключителна полза. С нея инвентаризирате няколко хиляди книги за по-малко от час. При това без да ги сваляте от рафтовете! Само насочвате мобилния четец по посока на всички книги, на които е поставен RFID етикет.

RFID системата за инвентаризация и идентификация ви помага и да откривате желаната книга за секунди. Въвеждате заглавието в мобилното устройство, натискате бутона „Търси“ и минавате между рафтовете. Щом търсената книга е в обхвата на четеца той ви сигнализира – намерена е!

Всичко това, комбинирано с опция за известяване, ако книга напуска библиотеката без да е регистрирана, предотвратява опитите за кражби и намалява злоупотребите.

В образованието се използват основно две от RFID решенията: инвентаризация и идентификация. С тях вие винаги знаете какво се случва с дълготрайните активи на вашето учебно заведение, организирате по-ефективно работата на библиотеката и обслужването на читатели и предотвратявате кражбите на книги.

Свържете се с нас, за да обсъдим автоматизацията на вашето учебно заведение и/или библиотека.

Подходящи решения
null

Инвентаризация

20 пъти по-бърза инвентаризация от всяка друга.

null

Проследяване

Проследяване на стоки, активи и ... хора. По-добра защита и по-пълна информация за Вашия екип.

null

Търсене

С нашите решения нищо не се губи... Използвайте ги, за да откриете предметите си дори и в тежки условия.